Palvelut

Synnytysdoulaus

Sisältää toiveesi mukaan vaihtelevan määrän kotikäyntejä ennen synnytystä (yleensä kaksi kotikäyntiä joista toinen on synnytysvalmennus, ks. sisältö alempaa), yhteydenpidon läpi raskauden, päivystyksen lasketun ajan ympäristössä (rv 38-42 tai erikseen sovitut viikot) ja tälle ajalle käyttöösi TENS-laitteen sekä täyden tuen synnytyksessä. Synnytyksen jälkeen olen läsnä kunnes tilanne on rauhoittunut, tilanteesta riippuen n. 1-2 tuntia tai kunnes ensi-imetys on onnistunut. Teen kotikäynnin synnytyksen jälkeen, jolloin käydään synnytys läpi ja saat halutessasi imetysohjausta tai kantovälineopastusta. Synnytysdoulauspaketit rakennetaan toiveidesi mukaan ja muokkauksia voidaan tehdä. Voin halutessasi esimerkiksi osallistua äitipoli- tai lääkärikäynteihin kanssasi. 


Raskausdoulaus

Sisältää kaksi tapaamista ennen synnytystä joista toinen on synnytysvalmennus (ks. sisältö alempaa), yhteydenpidon läpi raskauden sekä kotikäynnin synnytyksen jälkeen. Viimeisellä kotikäynnillä käydään synnytys läpi ja saat halutessasi imetysohjausta tai kantovälineopastusta


Hetidoulaus

Synnytysdoulas ilman päivystystä ja valmennusta. Voit soittaa missä tahansa synnytyksen vaiheessa: sen käynnistyessä kotona, siirtyessäsi sairaalaan, mennessäsi käynnistykseen osastolle tai saadessasi leikkauspäivän suunnitellulle sektiolle. Tulen paikalle mikäli olen vapaana. Olen läsnä synnytyksessä, annan täyden osaamiseni ja tukeni oman aikatauluni puitteissa. Tarjoan hetidoulaukseen mahdollisuuden synnytyksen jälkeiseen kotikäyntiin etänä, jossa käydään synnytys läpi ja saat halutessasi imetysohjausta tai kantovälineopastusta. 


Synnytysvalmennus

Valmistaudutaan synnytykseen yhdessä mahdollisen puolison tai tukihenkilön kanssa. Synnytyksen ABC-verkkokurssilla käydään läpi synnytys fysiologisena tapahtumana, mitä tapahtuu synnytyksen aikana ja miten se näkyy synnyttäjän kehossa. Tutustutaan erilaisiin lääkkeellisiin kivunlievityksiin sekä niiden vaikutuksiin synnyttäjään ja vauvaan. Doulan kanssa keskustellaan toiveista, odotuksista tai peloista synnytykseen liittyen (synnytyskeskustelu, ks. sisältö alempaa) sekä opetellaan mahdollisen puolison tai tukihenkilön kanssa erilaisia lääkkeettömiä kivunlievitysmenetelmiä. Tehdään synnytystoivelista tai synnytyssuunitelma. 


Synnytyskeskustelu

Tarvittaessa käydään läpi edellinen tai edelliset synnytykset, päästetään niistä irti ja ryhdytään valmistautumaan tulevaan synnytykseen. Keskustellaan toiveista, odotuksista tai peloista synnytykseen liittyen. Keskustellaan toiveistasi kivunlievityksiin liittyen. Pohditaan toiveita muutaman tyypillisimmän "entä jos" -tilanteen varalle. Keskustelun pohjalta sinun on helpompi laatia synnytystoivelistasi, tähän saat halutessasi myös apua ja tukea.  


Imetysohjaus ja kantovälineopastus

Haastattelu ennen ohjausta tai opastusta, asiakkaan kotona etsitään ratkaisuja pulmiin ja haasteisiin. Esimerkiksi imetyskivut, imuote, imetysasennot tai imetyksen tehostus. Kantovälineillä opastan trikooliinaa, kudottua liinaa eri pituuksissa, rengasliinaa ja erilaisia reppuja. Voit olla täysin aloittelija tai vain kaivata apua tiettyyn asiaan.


TENS-laitteen vuokraus

Sisältää elektrodeja 4kpl, vuokra-aika on tyypillisesti 4 viikkoa rv38-42. Vuokra-aikaa voidaan muokata toiveidesi mukaan. Laite kulkeutuu mukanani omien menojeni mukaan akselilla Ylihärmä-Kauhava-Lapua-Seinäjoki, muussa tapauksessa postitus Postin tai Matkahuollon hinnaston mukaisesti tai nouto kotoani Ylihärmästä. Synnytyksen jälkeen laitteen palautus onnistuu Seinäjoen alueella aikatauluvapaasti ilman erillistä postitusta.